Skip to main content

Πληροφορίες για τουλάχιστον 20 νεκρούς σε διπλή έκρηξη στην Άγκυρα

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρική οδική αρτηρία στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Dogan υπάρχουν πολλοί τραυματίες και τουλάχιστον 20 νεκροί. Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ερευνούν μαρτυρίες ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Turk οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από προγραμματισμένη «πορεία ειρήνης».

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου με τη συμμετοχή των επικεφαλής για την ασφάλεια.

Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, Τούρκοι αξιωματούχοι φέρεται να εξετάζουν μαρτυρίες ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.

Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Turk και επικαλείται το Reuters, επρόκειτο για προγραμματισμένη πορεία ειρήνης κατά των συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.

Πηγή: Reuters