Skip to main content

Υεμένη: 155 νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή, σε κηδεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, όπως υποστήριξε αξιωματούχος των ανταρτών Χούδι.

Κατά την επιδρομή τραυματίστηκαν ακόμη 534 άτομα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος απέδωσε την αεροπορική επιδρομή στον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία.

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε το Σάββατο αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του «υπουργού Εσωτερικών» της διοίκησης των Χούδι.

Ανάμεσά τους πολλά στελέχη του σιιτικού ανταρτικού κινήματος της Υεμένης που κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περίπου δύο χρόνια και κατά του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός, σύμμαχος της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.