Skip to main content

Νεκροί από επίθεση στο Άντεν της Υεμένης 15 στρατιώτες της αραβικής συμμαχίας

Τουλάχιστον 15 στρατιώτες της συμμαχίας εννέα αραβικών, σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών υπό τη Σαουδική Αραβία, καθώς και άνδρες των υεμενικών δυνάμεων οι οποίες πολεμούν στο πλευρό τους έχασαν τη ζωή τους σε σειρά επιθέσεων στο Άντεν της νότιας Υεμένης.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενεί αξιωματούχους της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης, καθώς και σε στρατιωτική βάση των δυνάμεων της αραβικής συμμαχίας, στη μεγαλύτερη επίθεση κατά των φιλικών προς την κυβέρνηση δυνάμεων από τότε εκδιώχθηκαν από την πόλη οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες Χούδι.

Ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει ο αντιπρόεδρος της Υεμένης είχε πληγεί νωρίτερα από οβίδες και όλμους.

Ο αντιπρόεδρος, Χάλεντ Μπάχα, που είναι ταυτόχρονα και νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας, φέρεται να είναι σώος και αβλαβής.

Η πρωτεύουσα Σαναά και η κεντρική εξουσία παραμένουν από τον Ιανουάριο στα χέρια των ιρανόφιλων σιιτών μουσουλμάνων ανταρτών, συμμάχων του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Το Άντεν, μετά τις επιχειρήσεις της αραβικής σουνιτικής συμμαχίας, έχει περάσει στα χέρια των νόμιμων κυβερνητικών δυνάμεων.