Skip to main content

Καύσωνας με 48,5 βαθμούς Κελσίου σαρώνει την Τυνησία

Κύμα καύσωνα πλήττει την Τυνησία όπου ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν σήμερα από το εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική χώρα.

Στην πρωτεύουσα Τύνιδα, ο υδράργυρος ανέβηκε στους 48 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, καταγράφοντας την υψηλότερη θερμοκρασία μετά το ρεκόρ των 46,8 βαθμών Κελσίου το 1982.

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν από 9 έως 15 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στις βόρειες και τις κεντροανατολικές περιοχές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, που προβλέπει “σταδιακή πτώση” της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν επίσης την Κυριακή στον νότο της χώρας, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 48,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, καλώντας τους να λαμβάνουν τακτικά επαρκείς ποσότητες υγρών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Γεωργίας προέτρεψε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες παραγωγούς να πάρουν προληπτικά μέτρα για να περιορίσουν τις συνέπειες του καύσωνα, κυρίως στα πουλερικά και τις καλλιέργειες.

Στη γειτονική Αλγερία, ο καύσωνας πυροδότησε σχεδόν πενήντα πυρκαγιές από το χθες το βράδυ, προκαλώντας τον θάνατο 7 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ