Skip to main content

Καταλονία: Θα συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές το κόμμα του Πουτζντεμόν

Το κεντρώο – κεντροδεξιό καταλανικό PDeCat (Καταλανικό Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα), κόμμα του καθαιρεθέντος Καταλανού πρωθυπουργού Κάρλες Πουτζντεμόν, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας έχει παυθεί και το περιφερειακό κοινοβούλιο διαλυθεί.

«Στις 21 θα πάμε στις κάλπες, θα πάμε με την πεποίθηση ότι είμαστε προσηλωμένοι στο ότι η καταλανική κοινωνία πρέπει να μπορεί να εκφράζεται», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του PDeCat Μάρτα Πασκάλ.

Νωρίτερα, άλλο καταλανικο κόμμα που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), ανακοίνωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι έπαυσε την περιφερειακή κυβέρνηση, διέλυσε το τοπικό κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία, αφού οι ηγέτες της έλαβαν μονομερώς την απόφαση να κηρύξουν «ανεξαρτησία» από την Ισπανία.