Skip to main content

Πρόεδρος κατά κυβέρνησης στην Κροατία για το μεταναστευτικό

Η αντίδραση της κροατικής κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση διατάραξε τις διπλωματικές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, τόνισε η πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς.

«Φυσικά διαταράχθηκαν οι σχέσεις, αντί να επιδείξουμε αλληλεγγύη. Μπορεί να συμφωνούμε ή να μην συμφωνούμε με την πολιτική των γειτονικών χωρών, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο διευθετήθηκε δεν ήταν σωστός. Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε, πρέπει να συμφωνήσουμε με ποιον τρόπο θα λυθεί το ζήτημα με το κύμα προσφύγων», ανέφερε η πρόεδρος της Κροατίας σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Nova Tv.

Η κ. Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς τόνισε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ πρόσφατα κάλεσε τους πρόσφυγες να πάνε στη Γερμανία.

«Αυτές τις ημέρες τράβηξε χειρόφρενο και είπε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δεχθεί όλους αυτούς τους οικονομικούς μετανάστες. Το έκανε και δεν συνειδητοποιεί ότι, στην κυκλοφοριακή συμφόρηση με τόσα πολλά αυτοκίνητα τραβώντας χειρόφρενο, προκάλεσε χάος στο δρόμο κι αυτό το χάος πρέπει να λυθεί» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κροατίας.