Skip to main content

Brexit:Το Λονδίνο κηρύσσει «ανένδοτο»

Η Βρετανία είναι ανένδοτη ως προς τις προτάσεις της για το διαζύγιο με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος και απέκλεισε το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Έχουμε καταθέσει μα σειρά από σοβαρές προτάσεις…Δεν θα πηγαινοερχόμαστε από σχέδιο σε σχέδιο σαν μια διπλωματική πεταλούδα, θα είμαστε ανένδοτοι στο σχέδιό μας» διεμήνυσε ο Ράαμπ μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. 

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα των Sunday Times για πρόωρες εκλογές, σε μία προσπάθεια να σωθεί το Brexit και η Μέι, ο υπουργός απάντησε: «Είναι ανάξιο λόγου, δεν πρόκειται να συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ, την Πέμπτη, οι ηγέτες των 27 της κοινότητας  απέρριψαν το σχέδιο Τσέκερς της πρωθυπουργού Μέι ως μη ρεαλιστικό και μη λειτουργικό και της ζήτησαν να παρουσιάσει νέες προτάσεις στα θέματα του εμπορίου και των διευθετήσεων για τα σύνορα της Βρετανίας με την Ιρλανδία.

Η Μέι απάντησε πως δεν μπορεί να συμφωνήσει με οποιαδήποτε συμφωνία που θα μεταχειρίζεται τη Βόρεια Ιρλανδία διαφορετικά απ΄ό,τι το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εν μέσω και δημοσιευμάτων στο βρετανικό Τύπο που έκαναν λόγο για ταπείνωσή της στο Σάλτσμπουργκ, απέρριψε την ευθύνη στους Ευρωπαίους για το αδιέξοδο και ζήτησε περισσότερο σεβασμό.

naftemporiki.gr