Skip to main content

Βρετανία: Την αστυνομία θα καλούσε η υπ. Εσωτερικών αν οι γείτονες της έκαναν πάρτι

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Θα καλούσε την αστυνομία σε περίπτωση που οι γείτονές της έκαναν πάρτι, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ, καθώς όπως υποστήριξε το σωστό είναι να αναφέρονται στις αρχές εκείνοι που μπορεί να εξαπλώνουν το κορωνοϊό αψηφώντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα όσον αφορά τις συναθροίσεις, οι οποίες απαγορεύεται να ξεπερνούν τους έξι ανθρώπους.

«Αν έβλεπα κάτι που θα θεωρούσα ανάρμοστο, τότε πολύ ειλικρινά λέω ότι θα έπαιρνα όντως την αστυνομία», δήλωσε στο Sky News.

«Το θέμα δεν είναι να καρφώσεις τους γείτονες, πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ανάληψη της προσωπικής μας ευθύνης. Αν γίνεται ένα μεγάλο πάρτι, είναι σωστό να καλέσεις την αστυνομία», συμπλήρωσε.

Σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στο BBC TV, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό σε τοπικό επίπεδο, την ώρα που διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι αυτοί που ζουν σε εστίες του κορωνοϊού και το προσωπικό νοσοκομείων και ιδρυμάτων περίθαλψης πασχίζουν για να μπορέσουν να κάνουν διαγνωστικό τεστ.

«Η πλειονότητα των τεστ είναι διαθέσιμη σε ακτίνα 10 μιλίων (16 χιλιόμετρα)», δήλωσε στο BBC TV, αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις δεν θα μπορέσει να βρει κάποιος το διαγνωστικό τεστ εντός της ακτίνας αυτής.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.