Skip to main content

Γερμανία: Σκεπτικισμός Σρέντερ για την απόφαση SPD να περάσει στην αντιπολίτευση

Σκεπτικισμό για την απόφαση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) να μην συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση και να αναλάβει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ο πρώην αρχηγός του και τέως καγκελάριος της χώρας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σε εκδήλωση για την «ημέρα της Aσφάλισης 2017» η οποία διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» στο Βερολίνο, ο κ. Σρέντερ ανέφερε ότι «εν τούτοις αποφασίστηκε και τώρα θα πρέπει όλοι οι πολιτικά εμπλεκόμενοι να αποφασίσουν και να αναλάβουν την ευθύνη για το τι πρέπει να γίνει. Σύμφωνα με τα δεδομένα θα υπάρξει βέβαια μια κυβέρνηση μεταξύ της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruenen).

»Νομίζω ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το καταφέρουν. Ο σχηματισμός πλειοψηφιών για να λαμβάνονται αποφάσεις στο κοινοβούλιο θα είναι πάρα πολύ δύσκολoς με έξι κόμματα, αλλά θα επιτυγχάνεται τελικά. Τώρα το σημαντικό είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και η Ευρώπη χρειάζεται μια σταθερή Γερμανία στο κέντρο της. Νέες εκλογές δεν θα ήταν σκόπιμες. Δεν μπορεί να πει κανείς σε μια δημοκρατία, δυστυχώς ψηφίσατε λάθος, προσπαθήστε και πάλι», κατέληξε ο πάλαι ποτέ αρχηγός της γερμανικής Κεντροαριστεράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ