Skip to main content

Βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο εκτόξευσε η Β. Κορέα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας, τις οποίες επικαλείται το Yonhap, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 5.30 το πρωί τοπική ώρα, στα ανοιχτά της παραθαλάσσιας πόλης Σίνπο της Βόρειας Κορέας, όπου δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει την ύπαρξη βάσης υποβρυχίων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η δοκιμή ήταν επιτυχημένη. 

Πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.