Skip to main content

ΗΠΑ: Αφροαμερικανή γυναίκα για πρώτη φορά εκπρόσωπος της Μασαχουσέτης στο Κογκρέσο

Μία ακόμη γυναίκα μπάινει δυναμικά στην κούρσα των ενδιάμεσων εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Σημειώνοντας μία ακόμη ανατροπή στις προκριματικές των Δημοκρατικών, η Αγάνα Πρίσλεϊ γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα, η οποία εκλέγεται στο Κογκρέσο, στη Μασαχουσέτη.  

Σε μία εκογική μάχη, η οποία αντιμετωπίστηκε σχεδόν σαν δείκτης της μελλοντικής πορείας του Δημοκρατικού Κόμματος, η 44χρονη Πρίσλεϊ νίκησε στις προκριματικές τον βετεράνο Δημοκρατικό Μάικλ Καπουάνο. Πριν από οκτώ χρόνια, η Πρίσλεϊ ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που εκλεγόταν στο συμβούλιο της Βοστώνης.

Χωρίς ρεπουμπλικανό αντίπαλο στις ενδιάμεσες εκλογές, η Πρίσλεϊ έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της εκπροσώπου της Μασαχουσέτης, στο Κογκρέσο.

«Η εποχή απαιτεί περισσότερα από τους ηγέτες μας και από το κόμμα μας. Αυτή η εποχή απαιτεί μια τολμηρή, ασυμβίβαστη προσέγγιση στη διακυβέρνηση. Δεν αρκεί να δούμε τους Δημοκρατικούς ξανά στην εξουσία. Έχει σημασία ποιοι είναι αυτοί οι Δημοκρατικοί», δήλωσε η Πρίσλεϊ μετά τη νίκη της.

Πρόκειται για μία ακόμη επιτυχία για τους προοδευτικούς νέους που αντιπροσωπεύουν το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο μετρά όλο και περισσότερες γυναίκες υποψήφιες. «Η αλλαγή έρχεται και το μέλλον ανήκει σε όλους μας», τόνισε σχετικά η Πρίσλεϊ.

naftemporiki.gr