Skip to main content

Ισπανία: Άλλη μία σύλληψη για τη δολοφονία του Σαμουέλ Λουίθ

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή άλλα δύο άτομα για τη δολοφονία ενός άνδρα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο Σαββατοκύριακο, και η οποία θεωρείται ότι είχε ομοφοβικά κίνητρα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε έξι, όπως ανέφεραν οι αρχές στο Twitter.

Η δολοφονία του 24χρονου Σαμουέλ Λουίθ έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη βόρεια πόλη Κορούνια στη Γαλικία νωρίς το περασμένο Σάββατο προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η χώρα της ιβηρικής φάνηκε να συγκλονίζεται από το έγκλημα, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν έγκλημα μίσους και ομοφοβίας. Ογκώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη και άλλες μεγάλες πόλεις, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν «Δικαιοσύνη για τον Σαμουέλ».

Οι άλλοι ύποπτοι που συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκαν στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Ο κύριος ύποπτος είναι ένας άντρας 20 ετών, φίλος με τα τρία άτομα – δύο άνδρες και μια γυναίκα – που συνελήφθησαν για τη δολοφονία. Ο τελευταίος ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας, καθώς και ότι πήρε το τηλέφωνο του θύματος.

Πηγές της αστυνομίας επέμειναν ότι η επίθεση ξεκίνησε μετά από παρανόηση σχετικά με ένα κινητό τηλέφωνο: ο Λουίθ έκανε βιντεοκλήση, αλλά οι επιτιθέμενοί του πίστευαν ότι τους βιντεοσκοπούσε. Ένας επιτιθέμενος τον χτύπησε στο πρόσωπο, μετά πήγε να πάρει έξι φίλους και όλοι συνέχισαν να τον χτυπούν μέχρι να πέσει στο έδαφος. Ο 24χρονος νοσηλευτής κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και El País