Skip to main content

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα επίθεση στο Κάιρο

H εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τις πρώτες πρωινές ώρες, από την οποία τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Σε ανακοίνωσή μέσω Twitter, η οργάνωση δηλώνει ότι «στρατιώτες του Ι.Κ. κατάφεραν να στοχεύσουν, με τη βοήθεια παγιδευμένου αυτοκινήτου, το κτήριο των υπηρεσιών πληροφοριών στην καρδιά του ». Η επίθεση είχε στόχο να πάρει «εκδίκηση για τους μάρτυρες αδελφούς».

Η επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια συνοικία Σούμπρα της πρωτεύουσας εναντίον κτηρίου της κρατικής ασφαλείας, υπηρεσία που υπάγεται στην αστυνομία και κοντά σε δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Χούσαμ Αμπελ Γάφαρ, από την επίθεση τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι, ανάμεσα τους κάτοικοι της περιοχής και έξι αστυνομικοί.

Το αιγυπτιακό σκέλος του Ι.Κ. πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις κομάντος εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών από τότε που ο στρατός απέπεμψε και συνέλαβε στις 3 Ιουλίου του 2013 τον εκλεγμένο ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και καταστέλλει οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας των οπαδών του.

Η χώρα πλήττεται από αύξηση των επιθέσεων της ένοπλης οργάνωσης Επαρχία Σινά, νωρίτερα γνωστής με την ονομασία Ανσαρ Μπέιτ Αλ Μάκντις πριν τα μέλη της δηλώσουν υποταγή στο Ι.Κ. το φθινόπωρο του 2014.