Skip to main content

Μόσχα: Οι ΗΠΑ αναθεωρούν για τις συμφωνίες του Ελσίνκι

Ανοιχτά αφήνει η Μόσχα όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την απάντησή της σε έναν νέο γύρο αμερικανικών κυρώσεων, επισήμανε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σχολιάζοντας για μία ακόμη φορά εκ μέρους του Κρεμλίνου ότι οι ΗΠΑ δεν φαίνονται έτοιμες για εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.  

Μερικές ώρες μετά τη συνάντηση του Τζον Μπόλτον, του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, και του Ρώσου ομολόγου του Νικολάι Πατρούσεφ, ο Ριαμπκόφ – σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax – σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον φαίνεται να αναθεωρεί σχετικά με τις επί της αρχής συμφωνίες στις οποίες Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν κατέληξαν τον Ιούλιο στο Ελσίνκι.       

Μπόλτον και Πατρούσεφ είχαν προσωπική συνάντηση την Πέμπτη στη Γενεύη. Στο πλαίσιο αυτής, η οποία διήρκεσε περί τις πέντε ώρες, οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ασφαλείας. Δεν έδωσαν συνέντευξη Τύπου.

Σε μία περίοδο ωστόσο που οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται στο ναδίρ, κι ενώ η δικαστική έρευνα για τον ρόλο των στενών συνεργατών του Αμερικανού προέδρου στη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Μπόλτον κούνησε το δάχτυλο στον Πατρούσεφ.

Οι ΗΠΑ υπογράμμισε ο Μπόλτον θα προχωρήσουν σε όλα «τα απαραίτητα βήματα», προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. «Κατέστησα σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε ανάμειξη στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 και πως είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα μέτρα μας για να το εμποδίσουμε», τόνισε ο Μπόλτον.

naftemporiki.gr