Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, εξασφάλισε το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματός του, Nuevas Ideas, για τις προεδρικές εκλογές του 2027, όπως ανακοίνωσε το κόμμα αργά την Κυριακή, μετά από νομικές αλλαγές που άνοιξαν τον δρόμο για την επιδίωξη μιας τρίτης θητείας.
Το Nuevas Ideas όρισε τον Μπουκέλε, έναν πρώην δημοσιογράφο, αφού έθεσε υποψηφιότητα χωρίς αντίπαλο στις προκριματικές εκλογές του κόμματος.
Ο Μπουκέλε και ο αντιπρόεδρος Φέλιξ Ουλόα θα επιδιώξουν μια τρίτη θητεία στις γενικές εκλογές του επόμενου Φεβρουαρίου.
Τον Ιούλιο του 2025, οι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος στο Κογκρέσο κατάργησαν προηγούμενες συνταγματικές εγγυήσεις και ενέκριναν νέα μέτρα που επιτρέπουν την επ’ αόριστον επανεκλογή του προέδρου.
Οι νομοθέτες ενέκριναν τη συνταγματική τροποποίηση που του επιτρέπει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για μια νέα εξαετή θητεία.
Ο Μπουκέλε, 44 ετών, διατηρεί υψηλά ποσοστά αποδοχής στο Ελ Σαλβαδόρ, σε μεγάλο βαθμό βοηθούμενος από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε σε κατάσταση καταστολής του εγκλήματος που ξεκίνησε το 2022.
Στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ο Μπουκέλε αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν υποψήφιο του αριστερού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου Farabundo Marti (FMLN). Ο Μπουκέλε διαγράφηκε από το FMLN το 2017.
Πηγή: Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












