Αρνητική εμφανίζεται η Γαλλία στο ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να διαδραματίσει κάποιον ρόλο σε μια πιθανή διεθνή αποστολή που θα αναλάβει να εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Πασκάλ Κονφαβρέ δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι η θέση της Γαλλίας είναι σαφής και σταθερή.
«Η Συνθήκη του ΝΑΤΟ ισχύει για τον Βόρειο Ατλαντικό»
«Είναι ότι η Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού (σ.σ. η ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ) ισχύει για τον Βόρειο Ατλαντικό» εξήγησε και συμπλήρωσε:
«Δεν είναι ούτε σκοπός της, ούτε στην πραγματικότητα είναι η κατάλληλη συμμαχία για να επικεντρωθεί στη συνέχεια σε ένα ζήτημα στη Μέση Ανατολή και στο Ορμούζ».
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












