Skip to main content

Μακελειό σε Ισλαμικό Κέντρο στο Σαν Ντιέγκο: Έφηβοι οι 2 δράστες – Σκότωσαν 3 ανθρώπους και αυτοκτόνησαν

REUTERS/Mike Blake

Το FBI ταυτοποίησε τους υπόπτους ως 17χρονο και 19χρονο – Ηρωικός φρουρός ασφαλείας φέρεται να απέτρεψε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ισλαμικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν λίγο αργότερα νεκροί μέσα σε όχημα σε κοντινή απόσταση, με τις αρχές να εκτιμούν ότι έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Το FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται για δύο εφήβους, ηλικίας 17 και 19 ετών.

Οι δράστες βρέθηκαν νεκροί σε όχημα

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Ντιέγκο, Σκοτ Γουόλ, δήλωσε ότι οι ερευνητές θεωρούν πως οι δύο ύποπτοι πέθαναν από αυτοτραυματισμούς με πυροβόλο όπλο.

Όπως διευκρίνισε, κανένας αστυνομικός δεν έκανε χρήση όπλου κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το FBI, οι δύο δράστες ήταν έφηβοι ηλικίας 17 και 19 ετών.

Η προειδοποίηση της μητέρας και η στολή παραλλαγής
Οι αρχές αποκάλυψαν ότι η μητέρα του ενός υπόπτου είχε ενημερώσει πως ο γιος της εμφάνιζε αυτοκτονικές τάσεις, ενώ ανέφερε επίσης ότι έλειπαν αρκετά όπλα από το σπίτι.

Παράλληλα, φέρεται να είπε στις αρχές ότι ο νεαρός βρισκόταν μαζί με έναν «σύντροφο» ντυμένο με στολή παραλλαγής.

«Ηρωικός» ο φρουρός ασφαλείας

Ανάμεσα στα τρία θύματα βρίσκεται και ο φρουρός ασφαλείας του τεμένους, τον οποίο ο Σκοτ Γουόλ χαρακτήρισε καθοριστικό για την αποτροπή ακόμη μεγαλύτερης τραγωδίας.

«Σε αυτό το στάδιο θεωρώ δίκαιο να πούμε ότι οι ενέργειές του ήταν ηρωικές και αναμφίβολα έσωσε ζωές σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των άλλων θυμάτων.

Σφαίρα χτύπησε κράνος εργαζομένου

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι ένας εργαζόμενος σε εταιρεία διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων ενδέχεται να σώθηκε χάρη στο κράνος που φορούσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές δέχθηκαν κλήσεις για πυροβολισμούς από όχημα λίγα τετράγωνα μακριά από το Ισλαμικό Κέντρο.

«Φαίνεται να πυροβολήθηκε στο κράνος, το οποίο απέκρουσε τη σφαίρα και του έσωσε τη ζωή, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως», σημείωσε ο Γουόλ.

Έρευνες για τα κίνητρα

Οι αρχές εκτελούν εντάλματα έρευνας και εξετάζουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο προκειμένου να διαπιστώσουν πώς οργανώθηκε και εξελίχθηκε η επίθεση, αλλά και αν υπήρχαν ενδείξεις που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην αποτροπή της.

Νιούσομ: «Το μίσος δεν έχει θέση στην Καλιφόρνια»

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, και η σύζυγός του Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ καταδίκασαν την επίθεση, κάνοντας λόγο για «φρικιαστικό» περιστατικό.

«Οικογένειες και παιδιά συγκεντρώνονταν ειρηνικά σε έναν χώρο κοινότητας και λατρείας. Σήμερα, αυτός ο χώρος διαλύθηκε από πυροβολισμούς», ανέφεραν σε κοινή δήλωση.

Ο Νιούσομ υπογράμμισε ότι «οι πιστοί, οπουδήποτε, δεν θα πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους», προσθέτοντας πως «το μίσος δεν έχει θέση στην Καλιφόρνια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.