Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια επιστροφής του προέδρου των ΗΠΑ από την Κίνα.
Ο Μερτς είπε ότι οι δύο συμφώνησαν ότι το Ιράν «πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα» και ότι η χώρα «δεν πρέπει να επιτραπεί να έχει πυρηνικά όπλα», προσθέτοντας ότι το Ιράν πρέπει επίσης να «ανοίξει το Στενό του Ορμούζ».
I had a good phone call with @POTUS Donald Trump on his way back from China. We agree: Iran must come to the negotiating table now. It must open the Strait of Hormuz. Tehran must not be allowed to have nuclear weapons. (1/2)
— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) May 15, 2026
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι το στενό είναι ανοιχτό σε πλοία φιλικών εθνών εάν συντονιστούν με Ιρανούς αξιωματούχους, αλλά όχι σε πλοία «εχθρικών» κρατών.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












