Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο τα δύο βρετανικά ελικόπτερα Wildcat.
Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Τα ελικόπτερα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Martlet ικανούς να αναχαιτίζουν και να καταστρέφουν drones.
Η Βρετανία στέλνει επίσης ένα από τα πλέον προηγμένα πλοία του βρετανικού στόλου, το αντιτορπιλικό HMS Dragon, το οποίο ωστόσο βρίσκεται σε εργασίες συντήρησης και αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο αργότερα.
Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης, ιδίως υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν ήδη στείλει πολεμικά πλοία στο νησί, αναφέρει η βρετανική Telegraph.
Υπενθυμίζεται ότι drone που φέρεται να εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Έκτοτε σημαίνει συχνά συναγερμός στο νησί. Η τελευταία φορά που σήμανε συναγερμός στην Κύπρο ήταν νωρίτερα σήμερα το πρώι.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κύπρο, υπάρχει προειδοποίηση ότι οι συναγερμοί θα είναι συχνοί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει άμεσο κίνδυνο, αλλά επιφυλακή για οτιδήποτε έρχεται από τον Λίβανο.
Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο Naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












