Skip to main content

Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ επέζησε από τις αμερικανικές και ισραηλινές επιδρομές – Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία;

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Eμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο γιος του Αλί Χαμενεΐ, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του νέου ανώτατου ηγέτη,  επέζησε από τις αμερικανικές και ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, αναφέρουν δύο ιρανικές πηγές στο Reuters.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε διάδοχος συνεχίσει «το σχέδιο καταστροφής του Ισραήλ, τις απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και την καταστολή του ιρανικού λαού» θα αποτελεί «ξεκάθαρο στόχο εξόντωσης».

«Οποιοσδήποτε διοριστεί από το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς για να συνεχίσει να ηγείται του σχεδίου καταστροφής του Ισραήλ, απειλής των ΗΠΑ και του ελεύθερου κόσμου και των χωρών της περιοχής και καταπίεσης του ιρανικού λαού, θα αποτελέσει αναμφισβήτητο στόχο εξάλειψης», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει σημασία ποιο είναι το όνομά του ή πού κρύβεται», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με πλήρη ισχύ, μαζί με τους Αμερικανούς εταίρους μας, για να διαλύσουμε τις δυνατότητες του καθεστώτος και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να το ανατρέψει και να το αντικαταστήσει ο ιρανικός λαός», κατέληξε.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής 

Διαβάστε ακόμα:

→ Ο «σκιώδης πρίγκιπας» – Ποιος είναι ο γιος του Χαμενεΐ που γίνεται ο νέος Αγιατολάχ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.