Skip to main content

Στάρμερ: Θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις Βρετανικές βάσεις κατά του Ιράν

Jonathan Brady/Pool via REUTERS

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως η χώρα του δεν θα εμπλακεί σε επιθετικές ενέργειες ενάντια στο Ιράν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποίησε πως θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τις βρετανικές βάσεις για επιχειρήσεις κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι η χώρα του «δεν θα συμμετάσχει σε επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν»

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στον αέρα ως μέρος συντονισμένων αμυντικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ήδη καταφέρει να αναχαιτίσουν επιτυχώς ιρανικές επιθέσεις.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την απειλή είναι να καταστρέψουμε τους πυραύλους στη ρίζα τους, είτε στις αποθήκες όπου φυλάσσονται είτε στους εκτοξευτές που χρησιμοποιούνται για την εκτόξευσή τους». Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν άδεια να χρησιμοποιήσουν βρετανικές βάσεις για αυτόν τον συγκεκριμένο και περιορισμένο αμυντικό σκοπό.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποδεχθεί το αίτημα, «προκειμένου να αποτραπεί η εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν σε όλη την περιοχή, να σκοτωθούν αθώοι πολίτες, να κινδυνεύσουν βρετανικές ζωές και να πληγούν χώρες που δεν εμπλέκονται».

Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.