Εντολή εκκένωσης για το Ισφαχάν εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός, προϊδεάζοντας ουσιαστικά για ένα δεύτερο μεγάλο κύμα επιθέσεων.
Το Ισφαχάν θεωρείται η περιοχή όπου βρίσκονται οι ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.
Μάλιστα, πρόσφατα, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε μυστική του έκθεση ανέφερε ότι το Ιράν έχει αποθηκεύσει υπογείως τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου του που πλησιάζουν στο επίπεδο να αποκτήσουν πολεμική «ιδιότητα»,
Η τοποθεσία της αποθήκευσης, ανέφερε η έκθεση βρίσκεται κοντά στο Ισφαχάν, την τρίτη αρχαιότερη πόλη της χώρας, νότια της Τεχεράνης.
Είναι η πρώτη φορά που ο ΔΟΑΕ ανακοινώνει που βρίσκεται εμπλουτισμένο ουράνιο που είναι σε τέτοιο βαθμό εμπλουτισμένο ώστε να βρίσκεται κοντά (90%) στο να καταστεί «οπλισμός».
Άθικτη
Η είσοδος του τούνελ όπου έχει γίνει η αποθήκευση είχε βομβαρδιστεί από τις κοινές αμερικανικές και ισραηλινές επιδρομές του περασμένου Ιουνίου αλλά η εγκατάσταση, σε μεγάλο βαθμό, δείχνει άθικτη.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












