Skip to main content

Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα

Η Φλόριντα έχει πραγματοποιήσει 18 εκτελέσεις φέτος, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα, ο οποίος διέπραξε πέντε φόνους ενώ ήταν έφηβος, θα εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση στη Φλόριντα, τη 19η εκτέλεση σε αυτή τη νότια πολιτεία των ΗΠΑ για το 2025.

Ο Φρανκ Γουόλς, 58 ετών, καταδικάστηκε για τις δολοφονίες του 21χρονου Έντουαρντ Άλγκερ και της 20χρονης φίλης του Αν Πίτερσον το 1987, κατά τη διάρκεια ληστείας στο σπίτι τους. Ο Γουόλς ομολόγησε επίσης ότι διέπραξε τρεις άλλους φόνους. Η εκτέλεση του Γουόλς έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης τοπική ώρα, (1 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα).

Η Φλόριντα έχει πραγματοποιήσει 18 εκτελέσεις φέτος, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ. Υπήρξαν άλλες πέντε στην Αλαμπάμα και το Τέξας.

Φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 46 εκτελέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότερες από το 2010, όταν 46 κρατούμενοι εκτελέστηκαν επίσης. Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 52 εκτελέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τριάντα οκτώ από τις φετινές εκτελέσεις έχουν πραγματοποιηθεί με θανατηφόρα ένεση.

Τρεις έγιναν σε εκτελεστικό απόσπασμα και πέντε με υποξία αζώτου, η οποία περιλαμβάνει την άντληση αερίου αζώτου σε μια μάσκα προσώπου, προκαλώντας ασφυξία στον κρατούμενο. Η χρήση αερίου αζώτου ως μέθοδος θανατικής ποινής έχει καταγγελθεί από ειδικούς των Ηνωμένων Εθνών ως σκληρή και απάνθρωπη.

Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ τρεις άλλες – η Καλιφόρνια, το Όρεγκον και η Πενσυλβάνια – έχουν θεσπίσει μορατόριουμ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι υποστηρικτής της θανατικής ποινής και, την πρώτη ημέρα της θητείας του, ζήτησε την επέκταση της χρήσης της «για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.