Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την γερμανική ακροαριστερή ομάδα Antfa ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση».
«Η Antifa Ost πραγματοποίησε πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρεί «φασίστες» ή μέρος της «δεξιάς σκηνής» στη Γερμανία μεταξύ 2018 και 2023 και κατηγορείται ότι πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων στη Βουδαπέστη στα μέσα Φεβρουαρίου 2023», σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Κοινώς γνωστή ως Hammerbande (συμμορία σφυριών), η γερμανική ακροαριστερή ομάδα κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά πολλά άτομα στην ουγγρική πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο του 2023. Μερικά από τα θύματα συνδέονταν με την ακροδεξιά.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν περίπου την εποχή μιας νεοναζιστικής συγκέντρωσης και οι δράστες αναφέρθηκε ότι χρησιμοποίησαν μεταλλικές ράβδους και σφυριά. Νομικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ουγγαρία.
Η κίνηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Βίκτορ Όρμπαν επισκέφθηκε τον στενό σύμμαχό του, Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσινγκτον.
Ο χαρακτηρισμός έρχεται επίσης μετά το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ τον Σεπτέμβριο, με το οποίο η Antifa χαρακτηρίστηκε ως εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ. Ο Όρμπαν δήλωσε αργότερα ότι θα ακολουθήσει «το αμερικανικό παράδειγμα» και θα χαρακτηρίσει την Antifa ως τρομοκρατική οργάνωση στην Ουγγαρία.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












