Προβλήματα στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, αποκλεισμένοι δρόμοι, εκδηλώσεις που ματαιώθηκαν από την καταιγίδα Floris που σαρώνει τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία.
Το σύνολο σχεδόν της Σκωτίας έχει τεθεί σε «πορτοκαλί» συναγερμό, στη δεύτερη κλίμακα επικινδυνότητας.
«Η καταιγίδα Floris είναι μια καταιγίδα ασυνήθιστα ισχυρή για αυτήν την εποχή του χρόνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, γνωστής ως Met Office Στην ανακοίνωση προστίθεται πως είναι μόλις η δεύτερη φορά από το 2011 που εκδίδεται τον μήνα Αύγουστο συναγερμός για θυελλώδεις ανέμους σε αυτό το επίπεδο.
Ριπές ανέμου έως 130 χλμ/ώρα καταγράφηκαν κυρίως στη νήσο Σάουθ Γιούιστ, στο δυτικό τμήμα της Σκωτίας.
Ήδη, έχουν σημειωθεί πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία Network Rail Scotland. Πτήσεις ακυρώθηκαν σε ορισμένα αεροδρόμια, ιδίως σε εκείνο του Αμπερντίν στα βορειοανατολικά.

Περίπου 22.500 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN).
Στο Εδιμβούργο, το διάσημο καλλιτεχνικό φεστιβάλ Fringe, που υποδέχεται περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο, ακύρωσε περίπου 100 παραστάσεις εξαιτίας της καταιγίδας.
Ο ζωολογικός κήπος της πόλης θα παραμείνει κλειστός για σήμερα.
Στη νήσο Σκάι, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τροχόσπιτα παρασύρθηκαν από τις σφοδρές ριπές ανέμου, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, που συστήνει στους παραθεριστές να πάνε σε ασφαλή σημεία.
Το Met Office προειδοποιεί ότι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να προστεθούν στους θυελλώδεις ανέμους.