Skip to main content

Σε προγραμματισμένες διακοπές στην Ελλάδα ο Γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρούζ την ώρα που πλημμύρες έπλητταν καταστροφικά την πολιτεία

REUTERS/Annabelle Gordon

Προσπάθησε να γυρίσει «το συντομότερο δυνατόν» λέει το γραφείο του

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ βρισκόταν σε προγραμματισμένες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα όταν καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την πολιτεία.

Σύμφωνα με το γραφείο του προσπάθησε να επιστρέψει «το συντομότερο δυνατόν».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου

«Ο Γερουσιαστής βρισκόταν ήδη εν μέσω προγραμματισμένου οικογενειακού ταξιδιού στο εξωτερικό όταν σημειώθηκαν οι πλημμύρες στις 4 Ιουλίου. Μέσα σε λίγες ώρες, μίλησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, τον αντικυβερνήτη Νταν Πάτρικ, τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας του Τέξας Νιμ Κιντ και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι διατέθηκαν τα μέγιστα ομοσπονδιακά μέσα για έρευνα και διάσωση», ανέφερε η ανακοίνωση προς το CNN.

«Ο ίδιος και η ομάδα του συνεργάστηκαν στενά με τοπικούς αξιωματούχους και με τις οικογένειες των αγνοουμένων κοριτσιών όλο αυτό το διάστημα. Έκλεισε αμέσως εισιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι. Λόγω της διαφοράς ώρας, αναχώρησε από την Αθήνα το πρωί της Κυριακής και έφτασε πίσω στο Τέξας το ίδιο βράδυ. Και το πρωί της Δευτέρας βρέθηκε επί τόπου στο Κέρβιλ», καταλήγει η δήλωση.

Ένας τουρίστας στην Αθήνα είπε στην εφημερίδα Houston Chronicle ότι εντόπισε τον Τεντ Κρουζ περίπου στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στην Αθήνα και τον τράβηξε φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιστατικό καταγράφηκε αφού ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ είχε ήδη κηρύξει κατάσταση καταστροφής, λόγω των σφοδρών πλημμυρών που εκείνη τη στιγμή εκτιμάτο ότι είχαν προκαλέσει τουλάχιστον 24 θανάτους και πολλούς αγνοούμενους.

Έκτοτε, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 100, με τον νεότερο απολογισμό να μιλάει για τουλάχιστον 109.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κρουζ ταξιδεύει εν μέσω κρίσης

Ο Τεντ Κρουζ έχει δεχθεί επανάληψη επικρίσεων για διακοπές εν μέσω φυσικών καταστροφών.
Το 2021 είχε δηλώσει ότι ήταν «προφανώς λάθος» να πετάξει στο Κανκούν του Μεξικού, τη στιγμή που ο χειμερινός καιρός είχε αφήσει εκατομμύρια Τεξανούς χωρίς ρεύμα ή νερό.

Πηγή: CNN