Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα «συζητήσουν τις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κατά τη διάρκεια του δείπνου τους απόψε στον Λευκό Οίκο», δήλωσε η γραμματέας Τύπου Καρολίν Λίβιτ σε συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός Άβι Ντίχτερ, μέλος του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, δήλωσε νωρίτερα στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι αναμένει πως η συνάντηση θα επεκταθεί πέρα από τη Γάζα και θα συμπεριλάβει την πιθανότητα ομαλοποίησης των σχέσεων με τον Λίβανο, τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.
«Νομίζω ότι θα επικεντρωθεί πρώτα απ’ όλα σε έναν όρο που χρησιμοποιούμε συχνά αλλά τώρα έχει πραγματικό νόημα: μια νέα Μέση Ανατολή», είπε.
Με πληροφορίες από Times of Israel