Skip to main content

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά των Φιλιππίνων

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε θύματα

Σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών των νότιων Φιλιππίνων, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Δεν υπήρχαν άμεσες αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 101 χιλιομέτρων περίπου 70 χιλιόμετρα από τις πλησιέστερες περιοχές της επαρχίας Νταβάο Οξιντένταλ.

«Η δόνηση δεν ήταν τόσο ισχυρή, αλλά τα τραπέζια και οι υπολογιστές εδώ στο γραφείο κουνήθηκαν για (περίπου πέντε δευτερόλεπτα)», δήλωσε στο AFP ο Μαρλαουίν Φουέντες, διασώστης στο μικροσκοπικό νησί Σαρανγκάνι.

Δεν ενεργοποιήθηκε συναγερμός για τσουνάμι.

Οι σεισμοί είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στις Φιλιππίνες, οι οποίες βρίσκονται στο «δαχτυλίδι της φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας που εκτείνεται από την Ιαπωνία μέσω της Νοτιοανατολικής Ασίας και σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού.

Πηγή: AFP