Skip to main content

Βρετανία: Βανδαλισμοί σε αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές

Palestine Action/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Η ομάδα Palestine Action ανακοίνωσε ότι δύο ακτιβιστές της εισήλθαν στη βάση Μπράιζ Νόρτον στο Οξφορντσάιρ και έβαψαν με σπρέι ένα αεροσκάφος Voyager, ενώ προκάλεσαν και άλλες ζημιές με λοστούς

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν σε βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στην κεντρική Αγγλία και προκάλεσαν βανδαλισμούς σε δύο στρατιωτικά αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται για ανεφοδιασμό και μεταφορά καυσίμων.

Η ομάδα Palestine Action ανακοίνωσε ότι δύο ακτιβιστές της εισήλθαν στη βάση Μπράιζ Νόρτον στο Οξφορντσάιρ και έβαψαν με σπρέι ένα αεροσκάφος Voyager, ενώ προκάλεσαν και άλλες ζημιές με λοστούς.

«Παρά το γεγονός ότι δημόσια καταδικάζει την ισραηλινή κυβέρνηση, η Βρετανία συνεχίζει να στέλνει στρατιωτικά φορτία, να πραγματοποιεί πτήσεις κατασκοπευτικών αεροπλάνων πάνω από τη Γάζα και να ανεφοδιάζει με καύσιμα μαχητικά αεριωθούμενα των ΗΠΑ/Ισραήλ», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας, ενώ βίντεο με το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Βρετανία δεν είναι απλώς συνεργός, αλλά μετέχει ενεργά στη γενοκτονία στη Γάζα και σε εγκλήματα πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Στάρμερ: Επαίσχυντη πράξη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε «επαίσχυντη» πράξη τον βανδαλισμό.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας καταδίκασε τον βανδαλισμό, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα.