Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ιράν κάλεσε την Τρίτη τους πολίτες να αφαιρέσουν την εφαρμογή του WhatsApp από τα κινητά τους τηλέφωνα, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων συλλέγει πληροφορίες χρηστών και τις στέλνει στο Ισραήλ, καθώς οι δύο χώρες ανταλλάσσουν στρατιωτικά πλήγματα.
«Το WhatsApp και το Instagram συλλέγουν πληροφορίες για άτομα και παρέχουν στον σιωνιστικό εχθρό την τελευταία γνωστή τοποθεσία και τις επικοινωνίες τους, με ετικέτες με τα ονόματα των ατόμων», δήλωσε το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, αναφερόμενο στο Ισραήλ.
Η WhatsApp, σε δήλωσή της την Τρίτη, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί από ιρανικής πλευράς ήταν ψευδείς.
«Ανησυχούμε ότι αυτές οι ψευδείς αναφορές θα αποτελέσουν δικαιολογία για να μπλοκαριστούν οι υπηρεσίες μας σε μια εποχή που οι άνθρωποι τις χρειάζονται περισσότερο», ανέφερε η δήλωση.
«Όλα τα μηνύματα που στέλνετε στην οικογένεια και τους φίλους σας στο WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, που σημαίνει ότι κανείς εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη δεν έχει πρόσβαση σε αυτά τα μηνύματα, ούτε καν το WhatsApp».