Οκτακόσια μεταγωγικά αεροπλάνα και 140 πλοία έχουν παραδώσει περισσότερους από 90.000 τόνους οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, αναφέρει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
Σήμερα το πρωί, προσγειώθηκε το 800ό αεροπλάνο, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που παραδόθηκε στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου περιλαμβάνει «τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ιατρικό εξοπλισμό», αναφέρει το υπουργείο.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αναφέρει ότι οι παραδόσεις αποτελούν «σημαντικό στοιχείο» για να διασφαλιστεί ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις(IDF) μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους, «τόσο για την επίτευξη των πολεμικών στόχων όσο και για τη βελτίωση της ετοιμότητας και των αποθεμάτων».
Η υλικοτεχνική προσπάθεια έχει πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Παραγωγής και Προμηθειών του υπουργείου, την αποστολή του υπουργείου στις ΗΠΑ, τη Διεύθυνση Σχεδιασμού των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.
Με πληροφορίες από Times of Israel