Skip to main content

Γ. Μουζάλας στη «Ν»: Με βάση τους νομικούς όρους πραγματοποιείται γενοκτονία στη Γάζα

Αναλυτικά όσα ειπε στο Naftemporiki TV ο πρώην υπουργός

Για τις εξελίξεις στη Γάζα μετά και την έντονη διεθνή κατακραυγή και την αλλαγή «πλεύσης» της ΕΕ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης και μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour, με τον Κώστα Καλέτσιο.

Αρχικά, ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως «αυτό το οποίο συμβαίνει στην Γάζα με βάση τους νομικούς ορισμούς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αλλά και του ΟΗΕ πρόκειται για γενοκτονία σε συνδυασμό με εθνοκάθαρση».

Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας σχολίασε πως «Εδώ και τουλάχιστον 30-40 χρόνια το Ισραήλ είναι ένα παράνομο κράτος. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως έγινε ένα κράτος ‘απαρτχάιντ’ », προσθέτοντας πως «αυτή η έκταση που πήρε τώρα με την ανηλεή επίθεση στην Γάζα, μπορούμε να πούμε πως συνδυάζεται τώρα πια και με επίθεση στην Δυτική όχθη».