Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να ανακαλέσει ολόκληρη την ισραηλινή αντιπροσωπεία από το Κατάρ λόγω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στις έμμεσες διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για τους ομήρους, αναφέρουν πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Μερικά από τα μέσα επικαλούνται έναν ανώνυμο Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε ότι η Χαμάς «δεν απάντησε στην αμερικανική πρόταση που αποδέχτηκε το Ισραήλ και εμμένει στην άρνησή της [να επιτευχθεί συμφωνία]. Εάν υπάρξει αλλαγή και η Χαμάς αποδεχτεί την πρόταση, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί αμέσως όπου χρειαστεί».
Την Τρίτη, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι τα υψηλόβαθμα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας επέστρεφαν μετά από μια εβδομάδα «εντατικών» συνομιλιών για ομήρους στη Ντόχα, ενώ αρκετοί εκπρόσωποι σε επίπεδο εργασίας παρέμεναν στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Με πληροφορίες από Times of Israel