Skip to main content

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για εξάμηνη παράταση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης

REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Βουλή και η Γερουσία συνέταξαν ένα «πολύ καλό νομοσχέδιο χρηματοδότησης»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Νομοσχέδιο για την εξάμηνη παράταση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου παρουσίασαν σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί, που ελέγχουν της αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη δημοσιονομική παράλυση στις 14 Μαρτίου.

Η βουλή αναμένεται να ψηφίσει την Τρίτη το εν λόγω νομοσχέδιο των 99σελίδων, ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους βοηθοί της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας του σώματος, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο για την παράταση της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε στενή συνεργασία με το Λευκό Οίκο.

«Πολύ καλό νομοσχέδιο χρηματοδότησης»

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Βουλή και η Γερουσία συνέταξαν ένα «πολύ καλό νομοσχέδιο χρηματοδότησης» και κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να το ψηφίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ προειδοποίησε ότι οι Δημοκρατικοί «θα κάνουν τα πάντα» για να κλείσουν την κυβέρνηση – το περιβόητο shutdown.

«Ζητώ απ’ όλους σας να μας δώσετε λίγους μήνες για να τα βγάλουμε πέρα μέχρι το Σεπτέμβριο ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βάζουμε σε τάξη τον «χρηματοοικονομικό οίκο» της χώρας», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social. «Οι Δημοκρατικοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσουν την Κυβέρνησή μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

Το προτεινόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς νομοσχέδιο αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μειώνει τις μη στρατιωτικές δαπάνες κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσαν οι βοηθοί της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.