Skip to main content

Λιβύη: Ο διοικητής και στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας έφυγαν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τις πολιτοφυλακές

REUTERS/Hazem Ahmed O διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Σαντίκ αλ-Καμπίρ.

«Πολιτοφυλακές απειλούν και τρομοκρατούν μέλη του προσωπικού της τράπεζας» σημείωσε μιλώντας στους FT

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Να φύγουν από τη Λιβύη αναγκάστηκαν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Σαντίκ αλ-Καμπίρ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας για να προστατεύσουν τις ζωές τους από πιθανές επιθέσεις ένοπλων πολιτοφυλακών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στους Financial Times.

«Πολιτοφυλακές απειλούν και τρομοκρατούν μέλη του προσωπικού της τράπεζας και μερικές φορές απάγουν τα παιδιά τους και συγγενείς για να τους αναγκάσουν να πάνε στη δουλειά», σημείωσε μιλώντας μέσω τηλεφώνου στους FT.

«Παράνομες οι προσπάθειες του αλ-Ντμπεϊμπά»

Επεσήμανε, δε, ότι οι προσπάθειες του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντουλχαμίντ αλ-Ντμπεϊμπά να τον αντικαταστήσει είναι παράνομες και αντίθετες με τις συμφωνίες που έχει διαπραγματευθεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σχετικά με τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.