Skip to main content

Μεξικό: 5 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας

Φωτ. JAL Civil Protection via X/Handout via REUTERS

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν επί του παρόντος αδιευκρίνιστα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας στο κεντρικό Μεξικό.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων της Jose Cuervo και ακολούθησε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από το προσωπικό της μονάδας, ανέφερε στο Reuters ο επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών και του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, Βίκτορ Ούγο Ρολδάν.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά σε ακόμη τρεις δεξαμενές.

Αδιευκρίνιστα τα αίτια της έκρηξης

Η εταιρεία Becle που διαχειρίζεται το εργοστάσιο επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων του δυστυχήματος, προσθέτοντας πως αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν επί του παρόντος αδιευκρίνιστα.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη είναι  δημοφιλής τουριστικός προορισμός, καθώς εκεί εδρεύουν αρκετά αποστακτήρια που παράγουν τεκίλα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.