Skip to main content

Ισπανία: Παραιτήθηκε η Γιολάντα Ντίαθ, επικεφαλής του αριστερού SUMAR

REUTERS/Isabel Infantes

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα του διαδόχου του Unidas Podemos κόμματος

Η δεύτερη αντιπρόεδρος της Ισπανίας και υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ, παραιτήθηκε από την ηγεσία του αριστερού κόμματος Sumar μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κόμματός της στις ευρωεκλογές.

«Αισθάνομαι ότι δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω και αυτά που ξέρω να κάνω καλύτερα. Πρέπει να είμαστε εκεί για να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων, όχι τα προβλήματα των κομμάτων ή των πολιτικών. Οι τελευταίες εκλογές λειτούργησαν ως καθρέφτης, οι πολίτες δεν κάνουν λάθος όταν ψηφίζουν και ούτε κάνουν λάθος αν αποφασίσουν να μην ψηφίσουν», δήλωσε στην ανακοίνωση της παραίτησής της.

«Αποφάσισα να εγκαταλείψω τη θέση μου ως γενική γραμματέας του Sumar- πρέπει να γίνει συζήτηση και με αυτή την απόφαση ανοίγω έναν δρόμο που πρέπει να είναι συλλογικός, τόσο στο πλαίσιο του Sumar όσο και στις οργανώσεις που αποτελούν μέρος του συνασπισμού».

Το Sumar που μετρά έναν χρόνο ζωής κέρδισε μόνο 3 έδρες με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ούτε ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida) ιστορικό κόμμα της αριστεράς και εκλέγεται συνεχώς στην ευρωβουλή από το 1987. Ουσιαστικά ήταν συνέχεια του Unidas Podemos.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από El Pais, Euronews