Skip to main content

Γάζα: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Ράφα

REUTERS/Amir Cohen

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι νεκροί

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή στη Ράφα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στο Reuters.

Οι βομβαρδισμοί «προκάλεσαν τοΝ θάνατο 30 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε αυτήν την περιοχή όπου, σύμφωνα με την υπηρεσία, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα, λόγω του πόλεμο του Ισραήλ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 50 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

Ο απολογισμός των νεκρών στον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν είναι ακόμη απροσδιόριστος, ανέφερε ένας άλλος γιατρός, προσθέτοντας ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ακολούθησε μετά τους βομβαρδισμούς, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμη να κατασβήσουν.

Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το Ισραήλ μέχρι στιγμής.

Ρουκέτες της Χαμάς με στόχο το Τελ Αβίβ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες με στόχο την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό εδώ και μήνες.

Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν «μεγάλη πυραυλική επίθεση» κατά του Τελ Αβίβ την Κυριακή.

Στο κέντρο της πόλης ήχησαν αμέσως σειρήνες.

Σε ανάρτησή τους στο Telegram, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ ανέφεραν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν ως απάντηση στις «σιωνιστικές σφαγές κατά αμάχων», όπως αναφέρει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters