Skip to main content

Νέα ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο- 12 τραυματίες

REUTERS/Sofiia Gatilova

Ο πύραυλος άφησε έναν κρατήρα βάθους πολλών μέτρων

Νέα πυραυλική επίθεση πραγματοποίησε η Ρωσία στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε καταστήματα και μια καφετέρια, σύμφωνα με τον Όλεγκ Σινεγκούμποφ, περιφερειάρχη του Χαρκόβου.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών απομάκρυναν κατοίκους γειτονικών πολυκατοικιών από την περιοχή, όπου στεγάζονται επίσης ένα ταχυδρομείο, ένα κέντρο αισθητικής και ένα καφέ. Ορισμένοι από τους τραυματίες είχαν αίματα στα πρόσωπά τους.

Κρατήρας βάθους πολλών μέτρων

Ο πύραυλος άφησε έναν κρατήρα βάθους πολλών μέτρων. Κάτοικοι προσπάθησαν να βρουν μέρη να καλυφθούν, άλλοι ξαπλώνοντας στο έδαφος για να προστατευτούν υπό τον φόβο νέου βομβαρδισμού.

REUTERS/Valentyn Ogirenko

Λίγες ώρες νωρίτερα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό σε μια μεγάλη αγορά οικοδομικών υλικών στην πόλη.

Ουκρανικό πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ουκρανικό βομβαρδισμό στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν το χωριό Οκτιάμπρσκι με ρουκέτες», τόνισε ο Γκλάντκοφ, λέγοντας ότι ένας «άνδρας και μια γυναίκα» τραυματίστηκαν θανάσιμα από «θραύσματα οβίδας».

Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, άλλα 10 άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα, μεταξύ των οποίων ένα οκτάχρονο αγόρι.

Η Ουκρανία βομβαρδίζει τακτικά την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, όπου η Ρωσία εξαπέλυσε χερσαία επίθεση στις 10 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters