Skip to main content

Ξανά την Τρίτη στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Στη «σέντρα» ο Μπάιντεν το Ισραήλ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στην Αίγυπτο μετά την «αποτυχία» λήψης απόφασης για κατάπαυση πυρός - «Μπλόκο» Μπάιντεν στην αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Στο Κάιρο θα μεταβεί ξανά αντιπροσωπεία της Χαμάς για νέο γύρω διαπραγματεύσεων επί της πρότασης για την εφαρμογή ανακωχής στην Γάζα σε συνδυασμό με την απελευθέρωσης ομήρων.

Όπως μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News, « Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε απόψε από το Κάιρο για την Ντόχα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει την Τρίτη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» που διεξάγονται μέσω των μεσολαβητών με το Ισραήλ».

Ο Μπάιντεν ανέστειλε την αποστολή αμερικανικής κατασκευής πυρομαχικών στο Ισραήλ

Παράλληλα, στην αναστολή αποστολής πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ προχώρησε η κυβέρνηση Μπάιντεν για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα Axios δύο ισραηλινοί αξιωματούχοι, είναι η πρώτη φορά από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που η Ουάσινγκτον αναστέλλει την αποστολή οπλικών συστημάτων που προορίζονται για τον ισραηλινό στρατό.

Ο Μπάιντεν ανέστειλε την αποστολή αμερικανικής κατασκευής πυρομαχικών στο Ισραήλ

Στη Ντόχα ο διευθυντής της CIA για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Στη Ντόχα μεταβαίνει εκτάκτως ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα, όπου θα έχει επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος.

Στη Ντόχα ο διευθυντής της CIA για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

«Ο Μπερνς βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ντόχα για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ με στόχο την άσκηση μείζονος πίεσης προς το Ισραήλ και την Χαμάς ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.