Skip to main content

Στην Κίνα ο Μασκ – Συζητά για την αυτόνομη οδήγηση

Reuters TV/via REUTERS

Η FSD είναι διαθέσιμη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, αλλά όχι στην Κίνα

Το Πεκίνο επισκέπτεται ο Έλον Μασκ, προκειμένου, όπως μεταδίδεται, να συζητήσει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα Tesla στην Κίνα.

Ο Μασκ θέλει να ενεργοποιήσει την Full Self Driving (FSD) στην Κίνα και να μεταφέρει τα δεδομένα που συλλέγονται στη χώρα στο εξωτερικό για να εκπαιδεύσει τους αλγορίθμους της.

Η FSD είναι διαθέσιμη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, αλλά όχι στην Κίνα.

Η είδηση ήρθε μετά από αμερικανική έκθεση που συνέδεσε τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης της Tesla με τουλάχιστον 13 ατυχήματα, με έναν νεκρό.

Κίνα: Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κίνας CCTV επιβεβαίωσε την επίσκεψη του κ. Μασκ, δηλώνοντας ότι είχε προσκληθεί να συναντηθεί με τον Ρεν Χονγκμπίν, επικεφαλής του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου, «για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στη συνεργασία και άλλα θέματα». Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla.

Η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία έχει λάβει προηγουμένως μέτρα για να καθησυχάσει τις κινεζικές αρχές σχετικά με την ανάπτυξη του FSD στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κέντρου δεδομένων στη Σαγκάη για την επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τους Κινέζους καταναλωτές σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους.

Πηγή: BBC