Skip to main content

«Το Ιράν θα εκτοξεύσει πυραύλους οπουδήποτε στο Ισραήλ, αν χρειαστεί», προειδοποιεί διοικητής του στρατού

EPA/IRANIAN ARMY OFFICE

Συνεχίζει τις απειλές εναντίον του Ισραήλ, η Τεχεράνη

«Η χώρα θα εκτοξεύσει πυραύλους οπουδήποτε στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αν χρειαστεί, αποκάλυψε την Πέμπτη ο διοικητής του ιρανικού στρατού, υποστράτηγος Abdolrahim Mousavi.

Στις δηλώσεις του, ο Mousavi χαιρέτισε την επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» κατά την οποία το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυρραύλους ως απάντηση στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό από τους Σιωνιστές την 1η Απριλίου.

Η απάντηση του Ιράν ήταν μια νόμιμη πράξη άμυνας

Η απάντηση του Ιράν ήταν μια νόμιμη πράξη άμυνας απέναντι στην παράνομη δράση του παιδοκτόνου σιωνιστικού καθεστώτος, τόνισε.

Το σιωνιστικό καθεστώς με τη βαρβαρότητά του στη Γάζα μαρτυρεί φρικτά αθώους ανθρώπους για να δημιουργήσει μια άρρηκτη εικόνα για τον εαυτό του, αλλά η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» κατέρριψε αυτή την εικόνα.

Το ισραηλινό καθεστώς επιτέθηκε στο προξενείο του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Η ισραηλινή επίθεση οδήγησε στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου και στον μαρτυρικό θάνατο και τον τραυματισμό όλων των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Επτά στρατιωτικοί σύμβουλοι του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έπεσαν μάρτυρες μετά την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, ανέφερε το IRGC σε ανακοίνωσή του.

Σε απάντηση στην ισραηλινή επίθεση, το Ιράν επιτέθηκε στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη με καταιγισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων νωρίς την Κυριακή.

Μετά την επίθεση, το Ιράν ανακοίνωσε ότι δεν επιδιώκει να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή και ότι πραγματοποίησε την αντισιωνιστική επιχείρηση για να τιμωρήσει το σιωνιστικό καθεστώς.

Ωστόσο, οι Ιρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν έντονα ότι η χώρα θα δώσει αυστηρή απάντηση σε περίπτωση νέας ισραηλινής επίθεσης.

Με πληροφορίες από Geopolitics Live, mehrnews