Skip to main content

Γάζα: 180 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο στη Χαν Γιουνίς

REUTERS/Ramadan Abed

Οι παλαιστινιακές Αρχές ανέσυραν δεκάδες σορούς

Φρίκη στη Χαν Γιουνίς στη Γάζα, καθώς σύμφωνα με το Al Jazeera, 180 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο, μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Nasser και ενώ η περιοχή είναι ερειπωμένη από τους ανελέητους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

«Στο προαύλιο του νοσοκομείου, μέλη της πολιτικής άμυνας και παραϊατρικοί ανέσυραν 180 πτώματα που θάφτηκαν σε αυτόν τον ομαδικό τάφο από τον ισραηλινό στρατό. Στα πτώματα περιλαμβάνονται ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και νεαροί άνδρες», δήλωσε την Κυριακή ο Hani Mahmoud του Al Jazeera που μεταδίδει από την περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους αργά το Σάββατο, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν: «Οι ομάδες μας συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και ανάσυρσης των υπόλοιπων μαρτύρων (σ.σ. sic) τις επόμενες ημέρες, καθώς απομένει ακόμη σημαντικός αριθμός».

Κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική, πέθανε η μητέρα του

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του σε νυχτερινή ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία συνολικά 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί. Κατά τις ίδιες πηγές, οι 19 αυτοί άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 παιδιά μίας οικογένειας, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα εναντίον δύο κατοικιών.

Το βρέφος, που ζυγίζει 1,4 κιλό και γεννήθηκε με καισαρική τομή, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και η υγεία του βελτιώνεται σταδιακά, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σαλάμα, ο γιατρός που το φροντίζει. Η μητέρα της, η Σαμπρίν αλ Σακάνι, ήταν έγκυος 30 εβδομάδων όταν σκοτώθηκε.

Έτοιμο για επέμβαση στη Ράφα το Ισραήλ

«Οδυνηρά πλήγματα» στη Χαμάς υπόσχεται ο Νετανιάχου, ενώ ισραηλινοί αξιωματούχοι διεμήνυσαν πως εγκρίθηκαν περαιτέρω πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι άμαχοι και τις διεθνείς εκκλήσεις.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί «ενέκρινε περαιτέρω μέτρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί χθες.

Κατά το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan, ανάμεσα στα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι επιχείρηση στη Ράφα, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από πολλές πρωτεύουσες να μην προχωρήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στην πόλη όπου έχουν καταφύγει σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του θύλακα.