Skip to main content

«Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες

Χ (Tasnim News)

Τα ιρανικά μέσα υποβαθμίζουν πλήρως τη σημασία της πρωινής επίθεσης

Υπάρχουν τρεις εκδοχές για το τι συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής:

  • Ήταν μία πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ προς το Ισφαχάν του Ιράν, την πόλη όπου βρίσκονται οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας. Την πληροφορία έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS και άλλα διεθνή μέσα, αλλά δεν επιβεβαιώνει επισήμως το Ισραήλ, κατά την πάγια τακτική του.
  • Ήταν απλώς μία «αποτυχημένη επίθεση με τετρακόπτερα drones», σύμφωνα με δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων, που διαβεβαίωσαν ότι δεν σχεδιάζουν αντίποινα. Μάλιστα αυτή μάλλον έγινε από ξένους πράκτορες στο εσωτερικό της χώρας, προσθέτουν.
  • Η επίθεση δεν έγινε ποτέ. Ήταν «φήμες». Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το ιρανικό δίκτυο Tasnim News, επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές» και μεταφέροντας εικόνες απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης από το Ισφαχάν.

Ενδεικτικό της προσπάθειας της Τεχεράνης να υποβαθμίσει τις εξελίξεις ήταν και το γεγονός ότι στο σημερινά διάγγελμά του ο Ιρανός πρόεδρος δεν είπε… ούτε λέξη για το Ισφαχάν. 

Βίντεο, που μετέδωσε το ιρανικό δίκτυο Tasnim και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, δείχνει σημερινά πλάνα από την αεροπορική βάση του Ισφαχάν, όπου φαίνεται να λειτουργούν όλα κανονικά.

Σε άλλες αναρτήσεις του μεταφέρει ειδυλλιακές εικόνες από την πόλη, όπως η ακόλουθη, με ένα ζευγάρι Ιρανών να κάνει βαρκάδα.

Διαβάστε ακόμη: Τι γνωρίζουμε για το Ισφαχάν και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. 

Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από το liveblog του Naftemporiki.gr