Skip to main content

Γάζα: Η Χαμάς δεν αποσύρθηκε από τις συνομιλίες για εκεχειρία

Τι δήλωσε ανώτερος Αξιωματούχος της Χαμάς

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ομάδα ανταρτών, δεν αποσύρθηκε από τις συνομιλίες για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, και ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη αδιέξοδος.

Η δήλωσε έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επεσήμανε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε «λεπτή φάση».

«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Γάζα: «Άκαρπες» οι συνομιλίες Ισραήλ – Χαμάς για εκεχειρία και ομήρους

«Περνάμε από μία δύσκολη φάση με κάποια πισωγυρίσματα και προσπαθούμε, κατά τον δυνατόν, να τα ξεπεράσουμε (…) κατά τρόπο που θα δίνει τέλος στα δεινά του πληθυσμού στην Γάζα και θα επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων».

Το Κατάρ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο, διεξάγουν ως μεσολαβητές συνομιλίες για να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.