Skip to main content

Σίδνεϊ: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία

(REUTERS/Jaimi Joy)

Ο ιερέας της ενορίας τραυματίστηκε στην επίθεση, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, όπως επίσης και άλλοι τρεις άνθρωποι

«Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε η αστυνομία της Αυστραλίας την επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 15χρονου.

Η επίθεση διαπράχθηκε τη Δευτέρα, στη διάρκεια κηρύγματος που αναμεταδιδόταν απευθείας σε ασσυριακή εκκλησία της πόλης. Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 15χρονου για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος ενός επισκόπου. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις ακόμη άνθρωποι.

Ο ύποπτος έλαβε τις πρώτες βοήθειες για τραύματα στο χέρι και οδηγήθηκε σε μια ασφαλή τοποθεσία, καθώς η επίθεση ξεσήκωσε την οργή των πιστών, δήλωσε ο Άντριου Χόλαντ, αξιωματικός της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται και οχήματα υπέστησαν ζημιές, στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επίθεση. Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ανθρώπους που πέταξαν «μπουκάλια, τούβλα και άλλα αντικείμενα», σύμφωνα με τον Χόλαντ.