Skip to main content

Προκλητικές δηλώσεις Σμότριτς: «2 εκατομμύρια Ναζί στη Γάζα θέλουν να σφάξουν και να βιάσουν Εβραίους»

Οι δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού του Ισραήλ στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν

Ανεβάζει τους τόνους ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ζητώντας σκληρή στάση απέναντι στο Ιράν, επικρίνοντας την απόφαση για προσωρινό κλείσιμο των σχολείων, αλλά και προχωρώντας σε άκρως προκλητικές δηλώσεις για τη Γάζα.

«Η απόφαση να κλείσει το εκπαιδευτικό σύστημα ήταν ένα λάθος, οδήγησε σε πανικό και δεν υπήρχε καμία δικαιολογία – το δάχτυλο ήταν πολύ ελαφρύ στη σκανδάλη», δήλωσε ο Σμότριτς στο Army Radio, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel. «Θα φροντίσω να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να θωρακίσουμε την ασφάλειά μας», δεσμεύτηκε.

«Αν τους αφήσουμε να κυβερνήσουν, θα γίνουν τρομοκρατική οργάνωση»

Όσον αφορά στη Γάζα, ο Σμότριτς ζήτησε να διατηρηθεί ο ισραηλινός έλεγχος, ισχυριζόμενος ότι μία συμφωνία για τοπική αυτονομία θα οδηγούσε σε έξαρση της τρομοκρατίας. Δεν δίστασε μάλιστα να ταυτίσει το σύνολο σχεδόν του τοπικού πληθυσμού με τους… Ναζί.

«Υπάρχουν 2 εκατομμύρια Ναζί στη Γάζα που θέλουν να σφάξουν, να βιάσουν και να δολοφονήσουν κάθε Εβραίο. Εάν ένας τοπικός πληθυσμός κυβερνήσει εκεί, θα είναι τρομοκρατική οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να κυβερνήσουμε εκεί επιχειρησιακά και στρατιωτικά μέχρι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μετριοπαθείς τοπικές δυνάμεις, που θα αναλάβουν» κατέληξε.

Συνεχής ενημέρωση για τη σύγκρουση Ιράν – Ισραήλ από το liveblog του Naftemporiki.gr