Skip to main content

Κάμερον: Το Ιράν υπέστη διπλή ήττα – «Όχι» σε περαιτέρω κλιμάκωση

REUTERS/Suzanne Plunkett

«Απολύτως δικαιολογημένο» το να απαντήσει το Ισραήλ, αλλά θα πρέπει «να σκεφτεί με το μυαλό και όχι με την καρδιά»

Το Ιράν υπέστη «διπλή ήττα», μετά την αποτυχία της επίθεσής του στο Ισραήλ, η οποία αποκάλυψε το «πραγματικό του πρόσωπο», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον.

Μιλώντας σε εκπομπή του BBC o κ. Κάμερον σημείωσε πως είναι «απολύτως δικαιολογημένο» το να απαντήσει το Ισραήλ στο Ιράν, προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να επιδείξει προσοχή και «να σκεφτεί με το μυαλό και όχι με την καρδιά». Πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί πως το σωστό είναι να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Σημείωσε ακόμη πως το Ιράν επιχείρησε μια μαζική επίθεση στο Ισραήλ, η οποία – αν ήταν επιτυχής – θα μπορούσε να έχει χιλιάδες θύματα και πρόσθεσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλε στο να αποφευχθεί η απώλεια ζωών.

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις στην Τεχεράνη θύμισε πως η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει 400 κυρώσεις στο Ιράν και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να εξετάζει «περαιτέρω βήματα».

Συνέστησε δε σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή να ενημερωθούν προηγουμένως αναλυτικά για τις ταξιδιωτικές οδηγίες.