Skip to main content

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Ο Μπάιντεν δεν θέλει κλιμάκωση σε ευρύτερο πόλεμο»

EPA/HANDOUT HANDOUT

«Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος ότι δεν θέλουμε να κλιμακωθεί αυτό. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά» επεσήμανε o Τζον Κίρμπι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ πρέπει να κλιμακωθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μιλώντας στο ABC και ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια περαιτέρω κλιμάκωση, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του συμβουλίου, είπε ότι «ο πρόεδρος δεν πιστεύει πως χρειάζεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση». Πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν εργάζεται στη «διπλωματική πλευρά» συγκαλώντας μια συνάντηση της G7.

«Αυτό που επέδειξε το Ισραήλ χθες το βράδυ ήταν μια απίστευτη ικανότητα να αμύνεται – απλώς η δική του στρατιωτική υπεροχή ήταν πολύ αξιοσημείωτη χθες» σημείωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου, κάνοντας λόγο για μικρές μόνο ζημιές. «Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος ότι δεν θέλουμε να κλιμακωθεί αυτό. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά» επεσήμανε.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios μετέδωσε εξάλλου ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει πει στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νετανιάχου, ότι θα ήταν αντίθετος σε μια ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.