Skip to main content

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ήχοι εκρήξεων και σε Δαμασκό – Βηρυτό

REUTERS/Ronen Zvulun

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι εκρήξεις πιθανόν οφείλονταν στη «συριακή αντιαεροπορική άμυνα που ενεργοποιήθηκε»

Μπαράζ εκρήξεων ακούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και στη Δαμασκό και στη Βηρυτό, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, χώρας που γειτονεύει με τη Συρία και τον Λίβανο.

Στην πρωτεύουσα της Συρίας ακούστηκε σειρά εκρήξεων γύρω στη 01:45, πάντως τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν σε αυτές έως τώρα.

Και στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ακούστηκαν τουλάχιστον δυο εκρήξεις στον αέρα στη 01:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του AFP. Άλλος δημοσιογράφος του πρακτορείου, στην Μπεκάα (ανατολικά), που γειτονεύει με τη Συρία, μετέδωσε επίσης πως άκουσε αρκετές εκρήξεις.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις στη Δαμασκό, στη Χομς, στη Χάμα (κεντρικά), στη Ντεράα, νότια της πρωτεύουσας, καθώς και στα συριακά παράλια στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ αυτή, οι εκρήξεις πιθανόν οφείλονταν στη «συριακή αντιαεροπορική άμυνα που ενεργοποιήθηκε εναντίον ισραηλινών drones και πυραύλων που προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν ιρανικούς πυραύλους».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο naftemporiki.gr